یک صفحه فرود (لندینگ پیج) صفحهای از وب سایت است که در آن بازدیدکنندگان برای دسترسی به آنچه که عرضه و پیشنهاد میکنید (مانند دانلود یک سمینار آنلاین، یک مقاله، یک کتاب الکترونیکی یا ثبت نام برای نسخه آزمایشی یا دموی یک نرمافزار)، اطلاعات خودشان را در اختیار شما قرار میدهند. همچنین صفحه فرود جایی است که بازدیدکنندگان بعد از کلیک روی یک دکمه درخواست عمل در وب سایت یا کلیک روی یک آگهی پرداخت به ازای کلیک یا مواردی مشابه، به آن وارد میشوند. یک صفحه فرود خوب باید بازدیدکنندگان از خوشههای مختلف را به خریدار یا هوادار تبدیل کند.
چرا صفحه فرود با اهمیت است؟
صفحه فرود قلب طراحی برای تبدیل بازدیدکنندگان است. طراحی صفحه فرود علاوه بر اینکه باید همراستا با کسب و کار شما باشد، باید موجب تبدیل بازدیدکنندگان هم بشود. در کنار طراحی باید به محتوای صفحه فرود هم توجه کنید. سفارشیسازی محتوای صفحه فرود کمک میکند تا اطلاعاتی باارزش و مرتبط به بازدیدکنندگان بدهید. به این مورد فکر کنید: آیا دوست دارید که به شما قول یک کتاب الکترونیکی داده شود ولی وقتی وارد صفحه میشوید هیچ فرمی یا هیچ لینکی برای دسترسی یا دانلود کتاب وجود نداشته باشد؟ دراینصورت خودتان باید جستجو کنید تا کتابی را که قول آن را به شما دادهاند در وب سایت پیدا کنید! بنابراین بعد از اینکه تصمیم گرفتید که از بازدیدکنندگان میخواهید چکار کنند، آن کار رابرای آنها تا جایی که ممکن است سادهتر کنید.
چگونه میتوانید یک صفحه فرود تاثیرگذار بسازید؟
۱- تیتر خوانا. تیتر نداشتن یک صفحه فرود شبیه این است که بازدیدکننده را شبانه در جنگل رها کنید! بازدیدکنندگان حق دارند در نگاه اول بدانند چه چیزی به آنها پیشنهاد میکنید.
۲- محتوای دقیق و خوانا. محتوای صفحه فرود باید جزییاتی در مورد آنچه که در تیتر به آن اشاره شده است ارایه کند. مزایای پیشنهاد شما باید به کمک شمارهگذاری یا لیست مورد تاکید قرار گیرد. علاوه بر این محتوا و کپی، عناصری اصلی هستند که باید انگیزههای لازم برای اقدام بازدیدکنندگان را فراهم سازند.
۳- تصاویر مرتبط. نقش تصاویر این است که بر مزایایی که در محتوا و کپی آمدهاند تاکید کنند. عناصر دیداری بیشتر به یاد بازدیدکنندگان میمانند و آنها را بیشتر درگیر میکنند.
یک پیشنهاد ویژه: یک صفحه سپاسگزاری برای بازدیدکنندگانی که عمل مورد نظر شما را انجام میدهند و تبدیل میشوند بسازید. فراموش نکنید که آنها برای آنچه شما عرضه کرده و پیشنهاد دادهاید وقت گذاشتهاند.
۴- طرحبندی ساده و واضح. هیچ کاربری در دنیا دوست ندارد به صفحهای وارد شود که پاراگرافهای طولانی و فونت اندازه کوچک و تیره روی یک زمینه سیاه دارد. برای اینکه طرحبندی را ساده و هرچه بیشتر دوستانه کنید، از لیست استفاده کنید، موارد مهم را با فونت پررنگ و ایتالیک نمایش دهید و تا جای ممکن عناصر و اطلاعات را خوب سازماندهی کنید.
۵- جهتیابی. اجازه ندهید که بازدیدکنندگان در وب سایت شما گم شوند. اگر از آنها میخواهید که کار مشخصی را انجام دهند، راه آنها را تا حد ممکن ساده و هموار کنید. اگر آنها شروع به پرسه زدن در سایر بخشهای وب سایت کنند، ممکن است قصد اصلی خود را که همان انجام عمل مورد نظر شماست فراموش کنند. هر مانعی مانند منوها یا پیوندهای دیگر را که ممکن است موجب بیراهه رفتن بازدیدکننده شود، حذف کنید؛ ولی حفظ حریم خصوصی را نگهدارید تا در هنگام حضور و تعامل با وب سایت احساس امنیت کنند.
۶- تگ مِتا برای توصیف و کلیدواژهها. توصیف مِتا، توصیفی است که مستقیما به محتوا مرتبط میشود و شبیه خلاصه یا پیامی است که ایدهای درباره پیشنهاد و مزایای آن به کاربران میدهد. چرا این توصیف اینقدر مهم است؟ چون در نتایج جستجو و در شبکههای اجتماعی ظاهر میشود. بنابراین نباید پیامی که به کاربران در شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، گوگل پلاس، لینکداین و … داده میشود با آنچه که واقعا مد نظر شماست متفاوت باشد و آنها را سردرگم کند.
در پایان پیشنهادهایی درباره فرمی که باید توسط بازدیدکنندگان پُرشود تا تبدیل انجام شود، میآوریم:
- فرم را قابل مشاهده کنید تا کاربران مجبور نباشند برای پیدا کردن آن به پایین صفحه حرکت کنند.
- از فرم فقط برای دریافت اطلاعات پایه استفاده نکنید بلکه برای دستهبندی و طبقهبندی بازدیدکنندگان هم استفاده کنید. فرمهای کوتاه بیشتر پرمیشوند ولی اقلام اطلاعاتی آنها کم است(تنها نام و آدرس ایمیل!). اما فرمهای بلند حاوی اقلامی هستند مانند نام شرکت یا موسسه، سمت بازدیدکننده، تعداد کارمندان و …؛ اطلاعاتی که موجب بهبود بینش شما از بازدیدکنندگان و خوشهبندی بهتر آنها میشود.