ساخت نظرسنجی آنلاین بر اساس اطلاعات بازدیدکنندگان
فرض کنید که یک ابزار آنالیز روی وب سایت خود اجرا کردهاید. گزارشها نشان میدهد که ۶۰٪ ترافیک ارگانیک از آمریکا، ۲۰٪ آن از انگلستان، ۱۰٪ از آلمان و ۱۰٪ باقیمانده از سایر کشورهاست.
با بررسی نرخ تبدیل بر اساس موقعیت جغرافیایی متوجه میشوید که:
- آمریکا با بیشترین سهم بازدیدکننده، دارای نرخ تبدیل ۵٪ است.
- انگلستان نرخ تبدیل قابل اعتنایی ندارد.
- آلمان هم با تنها ۱۰٪ ترافیک، دارای نرخ تبدیل ۵٪ است.
از این موارد نتیجه خواهید گرفت که آلمان با ترافیکی به مراتب کمتر از آمریکا توانسته نرخ تبدیلی برابر با آمریکا داشته باشد.
بطور قطع میخواهید علت این امر را بدانید.
میخواهید بدانید که چرا آلمان بهتر از آمریکا موجب تبدیل شده است. همینطور میخواهید بدانید که چرا آمریکا با این پتانسیل بالا میزان تبدیل کمی دارد. اگر ابزار آنالیز پاسخی برای این پرسشها نداشته باشد وقت آن است که سراغ نظرسنجی از مشتریان بروید.
به نظر میرسد که نباید پرسشهای یکسانی را از همه بازدیدکنندگان بپرسید، بلکه باید آنها را تقسیم بندی کنید.
باید از بازدیدکنندگان آلمانی بپرسید که چه چیز جذابی در وب سایت پیدا کردهاند و چه چیزی باعث شده که تصمیم به خرید کالا یا خدمت مورد نظر بگیرند.
باید از بازدیدکنندگان آمریکایی بپرسید که چه چیز مانع خرید آنها میشود، چه مشکلاتی بر سر راه آنها در فرآیند خرید قرار دارد و چگونه میتوانید فروشگاه خود را بهبود دهید تا نیاز آنها برآورده شود – مشکل میتواند هر چیزی باشد از طراحی گرفته تا عملی که باید انجام شود.
واضح است که تفاوتهای فرهنگی بین این دو کشور وجود دارد. چالش شما این است که تلاش کنید این تفاوتها را کاهش دهید و نرخ تبدیل کلی را افزایش دهید.
برای اینکه به هدف خود برسید نمیتوانید پرسشهایی مستقیم داشته باشید. باید خلاق باشید و حتی پاداشی در قبال دریافت بازخورد به بازدیدکنندگان بدهید – چیزهایی مانند کد تخفیف، دانلود رایگان و …
آیا به شخصیت خریداران برای ساخت یک نظرسنجی نیاز دارید؟
البته که نیاز دارید. هر کسب و کار آنلاین تازهای باید هرچه زودتر شخصیت مشتریان خودش را بشناسد. باید بدانید که با چه کسانی طرف هستید، مشتریان بالقوه شما چه کسانی هستند و به چه چیز علاقه دارند.
اما شخصیت خریدار چیست؟
شخصیتهای خریدار بیانگر انواع اصلی کاربرانی هستند که احتمال دارد از وب سایت شما بازدید کنند. گرچه شخصیتها تخیلی هستند اما بر اساس رفتار کاربران واقعی شکل میگیرند. شخصیتها نشان دهنده نیازها، ارزشها و اهداف چند گروه از کاربران هستند.
شخصیتها، به عنوان جایگزینی برای کاربران واقعی، ابزارهایی هستند که به طراحان کمک میکنند تا تصمیمهای مهمی در مورد فرآیند ساخت، تولید و کارکردهای یک کالا – در مورد ما همان صفحههای وب و کل وب سایت – بگیرند.
درک نیازهای کاربران در هر پروژهای حیاتی است. شخصیتها به شناسایی نیازهای ارتباطی کاربران به روشی موثر و کارا کمک خواهند کرد. طراحان، تولیدکنندگان و بازاریابها نمیخواهند در دام ایجاد قابلیتهایی بیافتند که شاید فقط خودشان فکر میکنند مفید هستند. هرچه طراحی پیش میرود، میتوان آن را بر اساس شخصیتهایی که در شروع ساخته شدهاند ارزیابی کرد.
ویژگیهای اصلی شخصیتها عبارتند از:
- نماینده دسته مشخصی از کاربران هستند، نه افرادی مشخص.
- بیانگر نیازها و انتظارهای کاربران اصلی هستند.
- تصویر واضحی از انتظارهای کاربران ارایه میکنند و نشان میدهند که کاربران چگونه از کالا یا خدمت شما استفاده خواهند کرد.
- به فرآیند کشف و ارزیابی قابلیتهای کارکردی کالا کمک میکنند.
وقتی بدانید که چه چیز موجب ایجاد انگیزه در افراد میشود و چه چیز الهام بخش آنها میشود، به احتمال زیاد به ساخت کالاها یا ایجاد خدماتی که با آنها بهتر ارتباط برقرار کنند نزدیکتر میشوید.
از آنجا که به دنبال شخص واقعی میگردیم، نمیتوانیم از چیزهایی که در او ایجاد انگیزه میکند، چیزهایی که موجب ناامیدی او میشود و اهداف او چشم پوشی کنیم. وقتی همه اینها را فهمیدیم، یک قدم به تبدیل نزدیکتر شدهایم.
چگونه شخصیهای خریدار را بسازیم؟
شخصیتهای خریدار در آغاز پروژه ساخته میشوند زیرا میتوانند به فرآیند ایجاد مشخصات محصول و حتی نشان دادن فرصتهای رشدِ کشف نشده کمک کنند.
شخصیتهای کلاسیک با گفتگو با کاربران و یادداشت برداری شاخته میشوند. چه پروژه جدید باشد، چه پروژهای موجود که قرار است اصلاح شود، لازم است که انواع مختلف کاربرانی که ممکن است از وب سایت یا فروشگاه اینترنتی استفاده کنند شناسایی و ثبت کنید.
با شروع مصاحبهها، ویژگیهای مشترک بین گروههای کاربران نمایان میشوند و به این ترتیب بخش بندی شخصیتها امکان پذیر میشود.
اغلب به دلیل کمبود وقت یا کمبود منابع نمیتوان با همه کاربران بالقوه مصاحبه کرد و در نتیجه بسیاری از آنها از منابع دیگر شناسایی میشوند.
توفان مغزی و همکاری با بخشهای فروش، بازاریابی و ارتباط با مشتریان به شناسایی شخصیتها کمک میکند. گرچه ثابت شده که این موارد مفید هستند اما نباید تنها به محدوده سازمان خود بسنده کنید.
نباید در مورد کاربران خود به حدس و گمان تکیه کنید. باید از اطلاعاتی که جمع آوری میکنید استفاده کنید تا مدلهای تبدیلی بسازید که بتوانید در گذر زمان آنها را تست کنید.
به این نکته توجه داشته باشید که دو یا حداکثر سه شخصیت خریدار کافی است. بهتر است به جای راضی نگهداشتن تک تک افراد، روی برآوردن نیازهای گروههای اکثریت کار کنید و کمتر به کاربرانِ در حاشیه بپردازید.
چه عناصری را در هنگام ساخت شخصیتهای خریدار باید در نظر بگیرید؟
میزان پیچیدگی و جزییات یک شخصیت کاربر بر اساس پروژه تعیین میشود. ممکن است مواردی باشد که تنها چند عنصر اصلی کافی باشد، اما در کل عناصر شخصیت خریدار عبارتند از:
- نام
- وابستگی گروهی (عکاس، بازاریاب و …)
- وظایف و مسوولیتها
- جمعیت
- میزان تحصیلات
- وضعیت ازدواج
- موقعیت مالی
- محیط فیزیکی و اجتماعی که در آن زندگی و کار میکنند
- مقاصد و نیازهایی که میخواهند با بکارگیری کالا یا خدمت برآورده کنند
- تصویری که بیانگر گروه باشد
در بخش بعد به رویکرد مکمل برای نظرسنجی از مشتریان میپردازیم – یعنی جمع آوری احساسها و افکار.
مرجع: truconversion.com