در قسمت اول دیدیم که چگونه میتوان چیزی برای فروش در اینترنت پیدا کرد. در دوقسمت بعدی به بررسی معیارهایی میپردازیم که به کمک آنها میتوانیم درستی انتخاب خود را بسنجیم.
اطمینان از اینکه چیزی که برای فروش پیدا کردهاید سودده است
حالا لیستی از چیزهایی دارید که میخواهید در فروشگاه آنلاین خود بفروشید. اما چطور مطمئن شوید که این چیزها فروش خوبی دارند و سودآور خواهند بود. در ادامه به بیان معیارهایی میپردازیم که به کمک آنها میتوانید میزان سوددهی کالاهای انتخابی برای فروش را بسنجید.
معیار ۱: پتانسیل برای ارزش افزایی
این معیار از دید بسیاری از خبرگان فروش مهمترین معیار است. اگر قرار است کالایی بفروشید که دیگران هم آن را میفروشند، پس باید بتوانید ارزشی به آن اضافه کنید تا تبدیل به کانالی برای فروش آن شوید.
امروزه هرکسی میتواند لیستی از کالاها و به دنبال آن سبد خرید را به وب سایت خودش اضافه کند – بنابراین اگر سایرین هم بتوانند همان چیزی را بفروشند که شما میخواهید بفروشید، چه چیزی موجب تمایز شما از آنها میشود؟
راههای زیادی برای ارزش افزایی هست؛ سادهترین و موثرترین راه تولید اطلاعاتی است که دیگران در مورد کالا تولید نکردهاند. آیا میتوانید به مشتریان بالقوه خود اطلاعاتی در مورد کالایی بدهید که دیگران نمیتوانند بدهند؟ اگر پاسخ شما به این پرسش مثبت است، پس شما چیزی دارید که میتوانید روی سودآوری آن حساب کنید.
راه دیگر برای ارزش افزایی کالا، رفع تناقض در انتخاب برای مشتریان است. در دنیایی که میلیونها (شاید هم میلیاردها!) کالای مختلف وجود دارد، چه کسی فرصت دارد که همه نمونههای آن چیزی را که میخواهد بررسی و غربال کند؟ شاید شما بتوانید راهی برای مقایسه نمونههای مختلف از کالایی که قصد فروش آن را دارید پیدا کنید و به این ترتیب مخاطبان خود را راضی کنید که نمونه ارایه شده توسط شما نسبت به سایر نمونه بهتر است و ارزش خرید از شما را دارد.
اگر شما کالایی را که دیگران میفروشند نمیفروشید و در عوض کالایی را خودتان تولید میکنید، کار شما به مراتب سادهتر است، چون ارزش محصول تولیدی برای شما روشن است و فقط باید دیگران را قانع کنید که کالای باارزشی به آنها عرضه میکنید.
معیار ۲: پتانسیل اندازه بازار
اگر چیزی برای فروش آنلاین دارید، پس باید تقاضایی هم برای آن باشد تا پاسخگوی تلاش شما باشد. اما اگر چیزی برای فروش دارید که تقاضایی برای آن نیست، باید خیلی خوششانس باشید که بتوانید خریداری برای آن پیدا کنید.
سادهترین راه برای اینکه تخمینی از اندازه بازاری که میخواهید به آن وارد شوید پیدا کنید، استفاده از Google Keyword Planner است. گوگل تمام عبارتهایی را که مردم جستجو میکنند نگهداری و پردازش میکند و آما ر خوبی از واژهها و عبارتهای مورد جستجو در اختیار شما قرار میدهد.
علاوه بر این حتما شما میخواهید بازدیدکنندگان زیادی با جستجوی کالای شما در گوگل به سایت شما وارد شوند، بنابراین هرچه افراد بیشتری کالایی را که شما میفروشید جستجو کنند، برای شما بهتر است.
نظر افراد در مورد اینکه چه تعداد جستجو برای وارد شدن به یک بازار جدید کافیست متفاوت است. اما به نظر میرسد که چنانچه میزان جستجوی واژههای کلیدی مرتبط با کالای شما بین ۱۰۰۰ تا ۸۰۰۰ در ماه باشد، به اندازه کافی برای ورود به بازار خوب است.
دقت داشته باشید که ممکن است دست روی کالاهایی گذاشته باشید که گرچه تعداد جستجوی آنها زیاد است، اما رقابت زیادی هم برای فروش آنها هست و تعداد رقبا زیاد و برخی بسیار قوی باشند. بنابراین اگر موردی پیدا کردید که تعداد جستجوها در حد چند ده هزار است و رقابت برای فروش آن زیاد نیست، حتما برای فروش آن اقدام کنید.
همچنین میتوانید برای تخمین اندازه بازار از رسانههای اجتماعی استفاده کنید. آیا تعداد افرادی که در مورد چیزی که میخواهید بفروشید صحبت میکنند یا آن را به اشتراک میگذارند، زیاد است؟ اگر پاسخ مثبت است، پس نشانهای از اندازه مناسب بازار برای آن کالا است.
معیار ۳: گرایش
از آنجایی که همه ما امیدواریم کسب و کارهایی بسازیم که بتوانیم آن را در آینده رشد و توسعه دهیم، میخواهیم روی محصولاتی متمرکز شویم که آنها هم تقاضای رو به رشدی داشته باشند.
این بار هم میتوانید میزان گرایش به چیزی را که میخواهید بفروشید در گوگل پیدا کنید. در Google Trends میتوانید کلیدواژهها و عبارتهای مورد نظر خود را جستجو کنید تا از میزان محبوبیت کالای مورد نظر خود در یک دوره طولانی مدت مطلع شوید.
ممکن است بعضی چیزها گرایش منفی داشته باشند، برخی گرایش خنثی و برخی هم گرایش مثبت. قطعا شما دنبال چیزی میگردید که گرایش به آن مثبت یا حداقل برای مدتی خنثی باشد. اما این به این معنی نیست که شما نمیتوانید کسب و کار خود را روی چیزی با گرایش منفی قرار دهید، اما توجه داشته باشید دراینصورت ریسک کسب و کار شما بیشتر میشود.
معیار ۴: رقابت
رقابت چیزی خوبی است. جایی که رقابت باشد پول هم هست و در نتیجه میتوانید بازار هدف خود را در جایی که رقابت هست بسازید. اگر کسانی باشند که چیزی میفروشند، پس به احتمال خیلی زیاد خریدارانی هم هستند که آن را میخرند. به قول معروف «سفرهای پهن شده که شما هم میتوانید در گوشهای از بنشینید و چیزی بخورید!»
دو را ه ساده برای شناسایی رقبا وجود دارد. اول، یک جستجوی ساده روی کلیدواژهها و عبارتها در گوگل انجام دهید. گوگل لیستی از نتایج را نشان میدهد که بیشتر آنها رقیبان شما هستند. دوم، سر زدن به تالارهای گفتگویی که در آنها مطالبی مرتبط با چیزی که میخواهید بفروشید منتشر میشود. در اینصورت میتوانید با کسانی که فروشنده یا واسطه فروش هستند و در نتیجه رقیب شما به حساب میآیند آشنا شوید.
بعد از اینکه رقبای خود را شناسایی کردید نوبت آن است که آنها را تحلیل کنید. چقدر در کاری که انجام میدهند خوب هستند؟ آیا آنها همه کارها بیایراد و درست انجام میدهند؟ کاستیهای رقبای شما همان فرصتهایی است که باید از آنها استفاده کنید.
برخی از راههایی که ممکن است رقبای خود را پشت سر بگذارید عبارتند از:
- آنها یک وب سایت بزرگ دارند که به نظر میرسد چند سالی است بهروزرسانی نشده است
- آنها از روشهای سئوی ضعیف استفاده کردهاند
- آنها هیچ توضیحی درباره کالاها ندادهاند
- وب سایت آنها کاربر-پسند نیست و استفاده از آن سخت است
- آنها هیچگونه اطلاعات اضافه در وب سایت خود ندارند (راهنماها، وبلاگها و …)
- آنها از فیلم برای معرفی و بازاریابی استفاده نمیکنند
- آنها کالاهای بیکیفیتی عرضه میکنند
- آنها فقط در یک بازار هدف مشخص کار نمیکنند
- آنها در رسانهها و شبکههای اجتماعی فعال نیستند
موارد بالا تنها برخی از راههایی است که میتوانید رقبای خود را تحلیل کنید.
اما توجه داشته باشید که اگر تعداد زیادی رقیب دارید که وب سایتهایی با محتوای عالی دارند و رتبه بالایی در همه کلیدواژههای مورد نظر شما دارند، ممکن است شما مبارزه سختی پیش رو داشته باشید و شاید بهتر باشد سراغ چیزی بروید رقابت در آن کمتر باشد.
معیار ۵: عدم دسترسی محلی
یکی از نقاط قوت فروش در اینترنت این است که شما به کالاهایی دسترسی دارید که بطور معمول در شهر یا محله شما نیست. اگر شما بتوانید چیزی برای فروش پیدا کنید که به راحتی نتوان آن را در فروشگاههای نزدیک خریداران پیدا کرد، مطمئن باشید که برگ برندهای در دست دارید. هرچه کالای مورد نظر شما غیرمعمولتر باشد، شانس شما برای موفقیت بیشتر میشود. ممکن است کالای غیرمعمول اول کمی عجیب به نظر برسد، اما اگر یک کالای معمولی بود که در فروشگاهها پیدا میشد! در کنار غیرمعمول بودن، اگر کالای مورد نظر بزرگ و حجیم هم باشد امتیاز دیگری به حساب میآید. اگر بتوانید حمل و نقل و تحویل آن را هم خودتان به عهده بگیرید که چه بهتر! در اینصورت شما چیزی میفروشید که کمتر کسی حاضر به فروش آن است.
معیار ۶: قیمتگذاری
قیمتی که برای کالا انتخاب میکنید هم میتواند کسب و کار شما را رونق دهد، هم میتواند آن را به شکست بکشد. شما کالا را با قیمتی میخرید یا برای تولید آن هزینههایی متحمل میشوید. سوال اصلی این است که برای هزینههایی که برای فروش آن متحمل میشوید و سودی که مد نظر شماست چقدر باید روی قیمت خرید یا هزینه تولید اضافه کنید و محصول را بفروشید؟ تعیین این مبلغ برای هر کسب و کاری حیاتی است. این مبلغ مشخص میکند که چقدر میتوانید برای بازاریابی کالا هزینه کنید. هرچقدر این مبلغ کمتر باشد، میزانی که میتوانید برای بازاریابی بیشتر کالا هزینه کنید کمتر خواهد بود. اما دقت کنید که قیمت خیلی بالایی که رقابتی هم نباشد موجب کاهش فروش و از دست رفتن مشتریهای شما میشود.
معیار ۷: پتانسیل تکرار فروش
احتمالا کالایی که بتوانید آن را دوباره و دوباره به یک مشتری بفروشید، کالایی ایدهآل برای فروش است. فقط باید بتوانید یک مشتری را یک بار جذب کنید. به همین دلیل است که بخش ثبت نام یا وارد کردن ایمیل در وب سایت ایدهای باارزش است.
اگر چیزی میفروشید که مصرف شدنی با فاسد شدنی است، به ایده کسب و کار قدرتمندی رسیدهاید. در اینحالت حتی حاشیه سود اندک هم در درازمدت به سود شما خواهد بود. حتی ممکن است در شروع کار بتوانید دو برابر حاشیه سود در نظر گرفته شده برای کالا هزینه کنید، اما با گذشت زمان و جذب مشتریان بیشتر جبران هزینههای اضافه خواهد شد.
برخی از کالاهایی که ویژگیهای اینگونه دارند عبارتند از: لوازم آرایشی، مواد خوراکی و لوازم مصرفی هنری و مهارتی.
چگونه بازار هدف برای یک فروشگاه اینترنتی جدید را انتخاب کنیم – قسمت سوم
چگونه بازار هدف برای یک فروشگاه اینترنتی جدید را انتخاب کنیم – قسمت اول
[box type=”shadow” align=”aligncenter” class=”” width=””]اگر تصمیم دارید که کسب و کاری کوچک – چه برای سرگرمی، چه برای تبدیل شدن به درآمد اصلی – راه بیندازید، اما نمیدانید که از کجا باید شروع کنید، راهنمای قدم به قدم کسب درآمد با ساخت وب سایت به شما کمک میکند تا اینکار را انجام دهید. این راهنمای ۸۰ صفحهای همه آنچه را که شما برای راهاندازی کسب و کار آنلاین به آن نیاز دارید یکجا در اختیار شما قرار میدهد.[/box]
[button color=”blue” size=”big” link=”http://rooznema.ir/downloads/wsguide/” icon=”” target=”true”]راهنمای قدم به قدم کسب درآمد با ساخت وب سایت[/button]